Hoppa till innehåll

Kaffechokladbollar med brynt smör

För någon månad sedan visade jag er en fantastisk chokladbollsskapelse med brynt Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

För någon månad sedan visade jag er en fantastisk chokladbollsskapelse med brynt smör, och nu har jag gjort en liknande variant fast där jag även tillsatt kaffe! Så gott! Att baka med brynt smör är verkligen toppengott och ger bakverken en helt annan karaktär än vanligt smör. Det är heller inte krångligt utan är bara att låta smöret sjuda under cirka tio minuter tills det blir brunt/bildas små bruna prickar i. Att tillsätta kaffe i chokadbollar är minst sagt en klassiker och är aldrig fel.

Byt gärna ut den klassiska rivna kokosen som garnering till exempelvis mandelflarn, frystorkade bär eller hackade frön.

 

Kaffechokladbollar med brynt smör - Baka Sockerfritt

 

 

Kaffechokladbollar med brynt smör – 15 stycken

100 gram smör
3 dl havregryn
5 msk sötningsströ
3 msk kakao
3 msk kaffe
1 krm vaniljpulver

Riven kokos och finhackade mandelspån till dekoration

Värm smöret i en kastrull tills det är brynt (blir brunt/bildas bruna prickar) och rör om då och då. Blanda alla torra ingredienser och rör ner resterande ingredienser. Låt stå kallt i cirka 30 minuter för att stelna. Forma bollar av degen och rulla i valfri dekoration. Förvaras i kyl.

 
 

 

Kaffechokladbollar med brynt smör - Baka Sockerfritt

Kaffechokladbollar med brynt smör - Baka Sockerfritt