Hoppa till innehåll

Kaffeflarn med chokladsmak (mejerifria)

Idag är det familjefika som gäller! Det är Vincents morföräldrar, moster och kusiner som kommer och det ska bli så kul. Jag tycker det är mycket bra att han får träffa dom relativt ofta och.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Idag är det familjefika som gäller! Det är Vincents morföräldrar, moster och kusiner som kommer och det ska bli så kul. Jag tycker det är mycket bra att han får träffa dom relativt ofta och därmed ha möjlighet att känna igen dom och knyta kontakt. Sedan är det förstås alltid kul med fika. Alla tillfällen som ges för detta bör tas tillvara på, om ni frågar mig!
 
Jag är den outalade och måhända självutnämnde fikafixaren och kakbakaren (någon som är det minsta överraskad?). Bland annat svängde jag ihop dessa kaffeflarn. När jag bakade min chocolate swirl cheecekake med kaffe här om dagen, slog det mig att jag bakar med kaffe alldeles för sällan. Jag tycker inte om att dricka vanligt kaffe (jag har svårt för beska smaker), men att baka med det är underbart. Därför fick jag inspiration till chokladkakor med kaffesmak! Egentligen var tanken att tjockleken skulle vara större på dessa, men de flöt ut rätt rejält och blev flarn. Jag hade kakorna runt 8 minuter i ugnen, och de fick då en något mjukare och seg konsistens. Ju längre de är i ugnen desto knapriga blir de. Se bara till att de inte blir brända förstås (sänk värmen/öppna luckan en stund)!
 
 
 
 Kaffeflarn med chokladsmak (mejerifria) - Baka Sockerfritt

 

 

Kaffeflarn med chokladsmak (mejerifria) – 10 stycken

1 ½ dl mandelmjöl
4 msk riven kokos
4 msk fibersirap gold
2 msk havremjöl
2 msk kokosolja
1 ½ – 2 msk kakao
1 msk sukrin (eller sötströ)
½ tsk snabbkaffepulver
ev. 30 gram steviachoklad 

Sätt ugnen på 175 grader. Koka upp fibersirap, olja och snabbkaffepulver i en kastrull, och ta därefter bort från plattan (går också bra att värma i en skål i mikron). Blanda ner resterande ingredienser (använd sötning och kakao efter smak). Tillsätt eventuellt grovhackad choklad. Forma 1-cm tjocka kakor på en plåt med bakplåtspapper. Ha brett mellan kakorna, då dessa kommer flyta ut rejält. Grädda mitt i ugnen i ca 8-10 minuter (ju längre tid desto mindre sega och mer knapriga blir kakorna). Se noga till att de inte bränns. Låt svalna helt innan de rörs.

 

 

Kaffeflarn med chokladsmak (mejerifria) - Baka Sockerfritt
 
Kaffeflarn med chokladsmak (mejerifria) - Baka Sockerfritt
 
Kaffeflarn med chokladsmak (mejerifria) - Baka Sockerfritt