Hoppa till innehåll

Kaffefudge (vegansk) utan tillsatt socker

          En krämig fudge tycker jag passar finfint sommar som vinter, vår som höst. Det är superlätt att göra och ett bra och mer hälsosamt alternativ till alla.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Kaffefudge (vegansk) utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 

 

 
 
 
En krämig fudge tycker jag passar finfint sommar som vinter, vår som höst. Det är superlätt att göra och ett bra och mer hälsosamt alternativ till alla sötsliskiga fudge som man kan hitta! Dessutom är min variant vegansk också. Istället för grädde använder jag helt enkelt kokosmjölk och det bidrar även till den krämiga konsistensen (dubbelkolla även att chokladen är vegansk)!
 
Fudgen är smaksatta med kaffe och jag tycker det är en utmärkt i denna typ av godis! På bilderna har jag toppat med flingsalt, men det går givetvis bra att utesluta eller byta mot något annat fint som passar!
 
 
 
Kaffefudge (vegansk) utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt

 

 

Kaffefudge, vegansk – 10 bitar

160 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
1 dl kokosmjölk
1-2 msk starkt kaffe
2 krm vaniljpulver
ev. valfri sötning (motsvarade ca 1 msk socker i sötma)
ev. flingsalt att toppa med
 

Värm kokosmjölk i en kastrull, ta bort från plattan och rör ner bitar av choklad. Tillsätt resterande ingredienser och rör om till en slät smet. Klä en liten brödform eller matlåda med bakplåtspapper eller aluminiumfolie och fördela i fudgesmeten. Låt stelna i kyl under ett par timmar. Skär i bitar och förvara i kylskåp.

 

 

 

Kaffefudge (vegansk) utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 

Kaffefudge (vegansk) utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt