Hoppa till innehåll
Open navigation

Kaffekaka med avokado

Är du skeptisk mot avokado i bakverk? Var för gudsskull inte det! Det var jag också förut, men nu är jag frälst. Kakan blir saftig och kladdig på ett helt nytt sätt! I denna kaka har jag bytt.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Är du skeptisk mot avokado i bakverk? Var för gudsskull inte det! Det var jag också förut, men nu är jag frälst. Kakan blir saftig och kladdig på ett helt nytt sätt! I denna kaka har jag bytt ut smöret mot avokado. En alldeles extra hälsosam kaka!
40 minuter
Inga röster än
Kategorier: Low carb/LCHF
Portioner: 3 portioner
Författare: admin

Ingredienser 

  • ½ mogen avokado
  • 1 ägg
  • 1 msk mandelmjöl
  • 3 msk riven kokos
  • 2 msk hasselnötmsjöl
  • 1 msk kokosmjöl
  • 2 msk kakao
  • ca 3 msk stevia strö
  • 2/3 tsk bakpulver
  • 1 ½ krm vaniljpulver
  • 1 msk mjölk
  • ½ tsk snabbkaffepuver
  • 1 msk hett vatten

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 150 grader. Blanda kaffet med det varma vattnet.
  • Mosa en avokado och blanda ner de torra ingredienserna.
  • Tillsätt ägget, kaffet och mjölken och rör om väl.
  • Bröa en 12 cm stor springform och häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter. Servera med grädde!
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!