Kaffekaka med avokado
Är du skeptisk mot avokado i bakverk? Var för gudsskull inte det! Det var jag också förut, men nu är jag frälst. Kakan blir saftig och kladdig på ett helt nytt sätt! I denna kaka har jag bytt.. Läs mer

Är du skeptisk mot avokado i bakverk? Var för gudsskull inte det! Det var jag också förut, men nu är jag frälst. Kakan blir saftig och kladdig på ett helt nytt sätt! I denna kaka har jag bytt ut smöret mot avokado. En alldeles extra hälsosam kaka!
40 minuter
Portioner: 3 portioner
Ingredienser
- ½ mogen avokado
- 1 ägg
- 1 msk mandelmjöl
- 3 msk riven kokos
- 2 msk hasselnötmsjöl
- 1 msk kokosmjöl
- 2 msk kakao
- ca 3 msk stevia strö
- 2/3 tsk bakpulver
- 1 ½ krm vaniljpulver
- 1 msk mjölk
- ½ tsk snabbkaffepuver
- 1 msk hett vatten
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader. Blanda kaffet med det varma vattnet.
- Mosa en avokado och blanda ner de torra ingredienserna.
- Tillsätt ägget, kaffet och mjölken och rör om väl.
- Bröa en 12 cm stor springform och häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter. Servera med grädde!
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!