Hoppa till innehåll

Kaffekaka med banan

Jag tycker det är så gott med banan i kakor. Mjuka kakor blir så saftiga och.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Jag tycker det är så gott med banan i kakor. Mjuka kakor blir så saftiga och får en så härlig smak utav detta! I denna banankaka har jag även haft med lite kaffe, för även om jag har svårt för att dricka beskt kaffe, älskar jag själva smaken utav kaffe. Denna kaka skär jag gärna i skivor och serverar med en klick vispad grädde.

 
Det känns underbart att ha gått på mammaledighet från mitt heltidsjobb. Det betyder som jag tidigare nämnt inte att jag slutat arbeta med företaget. Men stressen att prestera för någon annan utan att ha full kontroll, speciellt nu när det är bokslut (!!) slipper jag, och det är så galet skönt! Hur spenderade jag gårdagen då? Jo, med att gå på en informationskurs i deklaration för enskild firma på Skatteverket (i Solna). Låter kanske inte jättekul, men det var faktiskt givande för en gångs skull. Det var faktiskt ett par saker som jag missat i min deklaration, och det var just min misstanke om att jag gjort just detta som gjort att jag väntat med att skicka in den! Det är inte helt lätt första gången…
 
Idag har jag fikat med en vän på hennes lunch, och ska nu fortsätta dagen med podcastning och middag på den omtalade japanska matbaren Shibumi. Ska bli så gott, och kul att äta ute igen! Nu var det ett tag sedan (i mina ögon mätt) som jag och Artur åt middag på en lite finare restaurang!
 
 
Kaffekaka med banan - Baka Sockerfritt
 

Kaffekaka med banan

100 gram banan
2 ägg
½ dl havregryn
1 msk hett vatten
2 krm snabbkaffepulver
1 dl mandelmjöl
2 msk riven kokos
2 msk sötströ
1 msk kokosmjöl
1 msk olja (neutral)
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa banan, ägg och havregryn med en stavmixer. Blanda hett vatten och kaffepulver. Rör ner alla ingredienser i bananröran. Klä en liten brödform (ca 7X16 cm) med exempelvis aluminiumfolie och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter, tills kakan är fast.

 
Kaffekaka med banan - Baka Sockerfritt
 
Kaffekaka med banan - Baka Sockerfritt