Hoppa till innehåll

Kaffemuffins

Kaffe passar bra i olika slags bakverk. I dessa muffins har jag kombinerat kaffe och Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
50 minuter
Inga röster än
Kategorier: Cupcakes & Muffins, Low carb/LCHF
Portioner: 4 muffins
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Muffins

Smörkräm

Instruktioner

Muffins

  • Smält smöret, blanda alla torra ingredienser (inklusive hackad choklad) till muffinsen i en bunke och tillsätt det smälta smöret. Tillsätt även kaffet.
  • Vispa ägg pösigt och rör ner detta i muffinssmeten tills allt blandats.
  • Vispa ägg pösigt och rör ner detta tills allt blandats. Fördela smeten i muffinsformar som gärna får stå i en muffinsplåt (alternativt använd dubbla formar). Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 20-25 minuter. Låt svalna

Smörkräm

  • Smält smöret och blanda därefter noga med mascarpone tills alla klumpar förvinner.
  • Blanda 1 msk hett vatten med 4 krm kaffepulver och tillsätt detta i smörkrämen. Blanda även i sötning och rör om.
  • Bred krämen på avsalnade muffins. (Gör mer smörkräm om du vill spritsa på).
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!