Kaffemuffins
Kaffe passar bra i olika slags bakverk. I dessa muffins har jag kombinerat kaffe och Läs mer

50 minuter
Kategorier: Cupcakes & Muffins, Low carb/LCHF
Portioner: 4 muffins
Ingredienser
Muffins
- 70 gram smör
- 2 st ägg
- 1 dl mandelmjöl
- 2 msk kokosmjöl
- 2 msk hasselnötsmjöl
- 1 1/3 dl stevia strö
- 1 tsk bakpulver
- 1 krm vaniljpulver
- 1-2 msk starkt kaffe
- 40 gram hackad mjölkchoklad
Smörkräm
- 30 gram smör
- 50 gram mascarpone
- 40 gram flor sötrix går bra att ersätta med annan sötning
- 1 msk varmt vatten
- 4 krm snabbkaffepulver
Instruktioner
Muffins
- Smält smöret, blanda alla torra ingredienser (inklusive hackad choklad) till muffinsen i en bunke och tillsätt det smälta smöret. Tillsätt även kaffet.
- Vispa ägg pösigt och rör ner detta i muffinssmeten tills allt blandats.
- Vispa ägg pösigt och rör ner detta tills allt blandats. Fördela smeten i muffinsformar som gärna får stå i en muffinsplåt (alternativt använd dubbla formar). Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 20-25 minuter. Låt svalna
Smörkräm
- Smält smöret och blanda därefter noga med mascarpone tills alla klumpar förvinner.
- Blanda 1 msk hett vatten med 4 krm kaffepulver och tillsätt detta i smörkrämen. Blanda även i sötning och rör om.
- Bred krämen på avsalnade muffins. (Gör mer smörkräm om du vill spritsa på).
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!