Kaffemugcake med chokladbitar
Det var länge sedan jag delade med mig utav ett mugcake-recept, så jag tyckte att det är minst sagt på tiden att jag gör det! En mugcake är alltså en mycket snabbgjord mikrokaka.. Läs mer

Det var länge sedan jag delade med mig utav ett mugcake-recept, så jag tyckte att det är minst sagt på tiden att jag gör det! En mugcake är alltså en mycket snabbgjord mikrokaka (det vill sägas som tillagas i mikrovågsugn) och som per definition görs i en mugg (även om det givetvis går bra med andra formar). Jag använder mig i detta recept utav hela nötter som mixas ihop till en härlig kaffesmakande smet. Jag försöker att då och då att använda hela nötter, eftersom att detta är mer ekonomiskt än nötmjöl.
Under förra veckan fick jag göra ett hälsotest med jobbet, och idag ska jag få veta resultatet. Spännande och något läskigt! Det värsta under hälsotestet vad blodprovet. Hu, jag höll på att svimma, så att jag fick lägga mig på britsen och “hälsomänniskan” (vad nu yrket kan tänkas heta) kom och baddade mig i pannan med en fuktig handduk. Så går det när man har lågt blodtryck! Och hatar sprutor…

Kaffemugcake med chokladbitar
1 ägg
10 gram valnötter
10 gram hasselnötter
15 gram sötmandlar
1 msk sötströ
½ msk hett vatten
1 krm snabbkaffepulver
1 msk kokosmjöl
1 msk olja
ett par chokladbitar
Blanda hett vatten och kaffe. Lägg alla ingredienser i en bunke, förutom chokladbitarna, och mixa allt med en mixer. Grovhacka chokladen och rör ner detta. Smörj en kopp med olja/smör och häll ner smeten. Värm i mikrovågsugn i ca 1 ½ minut. Servera med grädde!
