Hoppa till innehåll

Kaffemugcake med chokladbitar

Jag brukar se onsdagen som något av en tröskel, eller en kulle (i vissa fall kanske ett berg?). Har man väl klarat sig dit är det nedförsbacke till helgen (eller något liknande). Över.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag brukar se onsdagen som något av en tröskel, eller en kulle (i vissa fall kanske ett berg?). Har man väl klarat sig dit är det nedförsbacke till helgen (eller något liknande). Över halva arbetsveckan (för många) är alltså avklarad! Arbetsveckan går enligt mig bra mycket snabbare nu förtiden, och det känns som om dagarna flyger iväg! Då jag ofta har saker planerade efter arbetet kommer jag också ofta hem ganska sent, men idag är en av de få dagarna då jag inte har något och är hemma redan innan klockan sex! Känns som om jag har oceaner av tid. Jag har dock en kurs att ta mig igenom (hemtenta i december), så att studera är absolut något som jag måste orka göra ikväll.
 
Men nu vill jag faktiskt dela med mig utav ett recept! Och då det var länge sedan jag delade med mig utav mina mugcake-recept, tyckte jag att det var minst sagt på tiden att jag gör det nu. En mugcake är alltså en mycket snabbgjord mikrokaka (det vill sägas som tillagas i mikrovågsugn) och som per definition görs i en mugg (även om det givetvis går bra med andra formar). Jag använder mig i detta recept utav hela nötter som mixas ihop till en härlig kaffesmakande smet. Jag försöker att då och då att använda hela nötter, eftersom att detta är mer ekonomiskt än nötmjöl.
 
 
Kaffemugcake med chokladbitar - Baka Sockerfritt
 

Kaffemugcake med chokladbitar

1 ägg
10 gram valnötter

10 gram hasselnötter
15 gram sötmandlar
1 msk sötströ
½ msk hett vatten
1 krm snabbkaffepulver
1 msk kokosmjöl
1 msk olja
ett par chokladbitar

Blanda hett vatten och kaffe. Lägg alla ingredienser i en bunke, förutom chokladbitarna, och mixa allt med en mixer. Grovhacka chokladen och rör ner detta. Smörj en kopp med olja/smör och häll ner smeten. Värm i mikrovågsugn i ca 1 ½ minut. Servera med grädde!

 
Kaffemugcake med chokladbitar - Baka Sockerfritt
 
 
Kaffemugcake med chokladbitar - Baka Sockerfritt