Hoppa till innehåll

Kakor av bar

Ibland vill jag ha något litet, något som håller lång tid i rumstemperatur, som man kan äta med händerna och något som är gott! Det är tyvärr inte en helt enkel kombination. Visst kan.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Ibland vill jag ha något litet, något som håller lång tid i rumstemperatur, som man kan äta med händerna och något som är gott! Det är tyvärr inte en helt enkel kombination. Visst kan man äta nötter (om ingen är allergisk såklart), babybel (om man äter mejerier), men jag kom på en annan sak som jag var sugen på att göra: småkakor av en bar! Jag äter någon gång i månaden en atkinsbar med smak av brownie. Jag är fullt medveten om att det inte är en sådan jättebra bar, och att den är full med diverse mindre bra ingredienser. Men, men, jag har en ganska liberal syn på mat och anser att det mesta går att äta någon gång då och då, bara man tål det såklart. Hur som helst gjorde jag småkakor av baren och gräddade i ugn. Ett mycket gott litet snack som jag kan ta en bit utav på jobbet om jag börjar bli hungrig! Denna atkinsbar innehåller 3,1 gram aktiva kolhydrater per bar. Det går säkerligen bra med andra barer också såklart. jag gjorde ju till exempelvis kakor av questbar!
 

Kakor av bar

1 atkinsbar brownie

Sätt ugnen på 150 grader. Skär en bar (jag använde en brownie atkiksbar)  i bitar (fem ). Ställ bitarna på sidan (så att chokladen är på kanterna) och tryck ut bitarna platta, till ca 1 cm hög.  Grädda mitt i ugnen i 8 minuter.

Kakor av bar - Baka Sockerfritt