Hoppa till innehåll
Open navigation

Kale chips – Grönkålschips

Till jul gjorde jag grönkålschips. Väldigt enkelt och hälsosamt. Jag köpte grönkål i en påse, tog en del utav detta, tog sönder i bitar (ta bort “pinnen” i bladen) och spred ut.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Till jul gjorde jag grönkålschips. Väldigt enkelt och hälsosamt. Jag köpte grönkål i en påse, tog en del utav detta, tog sönder i bitar (ta bort “pinnen” i bladen) och spred ut på en plåt med bakplåtspapper (kanske 80 gram, mer fick inte plats på en plåt). Därefter ringlade jag över olja (ekologisk rapsolja använde jag) och gned in det i alla blad. Jag smaksatte även med salt (det kan man även göra efter att de bakats i ugnen). In i en 200 grader varm ugn, och ha i ca 15 minuter. Vänd dom någon gång under tiden, och se noga till att de inte bränns! Givetvis går det att smaksätta dessa hälsosamma chips precis som man vill (kanske chili?).

Igår firade vi Arturs pappa som fyllde 60 år! Jag mötte på eftermiddag upp dom och gick och såg Hobbit i 3D på bio. Därefter blev det en liten överraskningsmiddag med massa av härliga skaldjur hemma hos dom, och med släkt. Jättegott, riktigt lyxigt och mysigt! Tur att jag gillar skaldjur!

 
Kale chips - Grönkålschips - Baka Sockerfritt
  
Kale chips - Grönkålschips - Baka Sockerfritt