Hoppa till innehåll
Open navigation

Kaneläppelpaj

Jag gör ibland någon smarrig och lättgjord paj till frukost. Det är så smidigt att göra det kvällen innan och sedan få sätta tänderna i något så gott morgonen efter. Jag gjorde här en.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Jag gör ibland någon smarrig och lättgjord paj till frukost. Det är så smidigt att göra det kvällen innan och sedan få sätta tänderna i något så gott morgonen efter. Jag gjorde här en smulpaj med äpple som bas och smaksatte smuldegen med kanel. En klassisk smakkombination! Hasselnötsmjölet i receptet går att byta ut mot exempelvis mandelmjöl.

 
Nu är det fredag igen och jag hoppas ni alla får en underbar helg! Och att det är fint väder. Även om mina dagar ärligt talat är rätt lika varandra så kan jag märka en skillnad då många av mina vänner/familj blir lediga dessa två dagar. Imorgon blir det en sen frukost/brunch ute med en vän, och på söndag ska jag och en annan vän fika i stan. Efter fikandet ska jag faktiskt på ett möte gällande företaget och det ska bli hur kul som helst! Jag har saknat mina möten faktiskt.
 
 
Kaneläppelpaj - Baka Sockerfritt
 
 

Kaneläppelpaj

80-100 gram äpple
20 gram rumsvarmt smör
½ dl mandelmjöl
1 ½ msk riven kokos
1 msk hasselnötsmjöl
1 msk sötströ
2 krm kanel 

Sätt ugnen på 175 grader. Tvätta ett äpple, skär i skivor och fördela i en liten pajform som är cirka 16 centimeter i diameter. Blanda de resterande torra ingredienserna och blanda väl med smöret. Fördela degen över äppelkylftorna. Grädda mitt i ugnen av delen av ugnen i 175 grader i cirka 20 minuter. Håll koll så pajen inte blir bränd (flytta då ner pajen eller sänk värmen).

 
Kaneläppelpaj - Baka Sockerfritt