Kaneläppelpaj
Jag gör ibland någon smarrig och lättgjord paj till frukost. Det är så smidigt att göra det kvällen innan och sedan få sätta tänderna i något så gott morgonen efter. Jag gjorde här en.. Läs mer
![](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2023/11/dsc_1000_55589185ddf2b342e3dff547.jpg)
Jag gör ibland någon smarrig och lättgjord paj till frukost. Det är så smidigt att göra det kvällen innan och sedan få sätta tänderna i något så gott morgonen efter. Jag gjorde här en smulpaj med äpple som bas och smaksatte smuldegen med kanel. En klassisk smakkombination! Hasselnötsmjölet i receptet går att byta ut mot exempelvis mandelmjöl.
![Kaneläppelpaj - Baka Sockerfritt Kaneläppelpaj - Baka Sockerfritt](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2023/11/dsc_1000_55589185ddf2b342e3dff547.jpg)
Kaneläppelpaj
80-100 gram äpple
20 gram rumsvarmt smör
½ dl mandelmjöl
1 ½ msk riven kokos
1 msk hasselnötsmjöl
1 msk sötströ
2 krm kanel
Sätt ugnen på 175 grader. Tvätta ett äpple, skär i skivor och fördela i en liten pajform som är cirka 16 centimeter i diameter. Blanda de resterande torra ingredienserna och blanda väl med smöret. Fördela degen över äppelkylftorna. Grädda mitt i ugnen av delen av ugnen i 175 grader i cirka 20 minuter. Håll koll så pajen inte blir bränd (flytta då ner pajen eller sänk värmen).
![Kaneläppelpaj - Baka Sockerfritt Kaneläppelpaj - Baka Sockerfritt](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2023/11/dsc_0996_555891872a6b2228caca8e41.jpg)