Hoppa till innehåll

Kanelbullar (low carb)

Om exakt en vecka är det självaste kanelbullens dag. Det är en av de “matdagar” som jag tycker är roligast och uppmärksammar mest (i stil med kladdkakans dag… mmm…). För.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Om exakt en vecka är det självaste kanelbullens dag. Det är en av de “matdagar” som jag tycker är roligast och uppmärksammar mest (i stil med kladdkakans dag… mmm…). För någon vecka sedan visade jag mina glutenfria kanelbullar med mandel och bovete (som roligt nog blev mycket omtyckta), och nu visar jag er en low carb-variant av kanelbullar! De är supergoda, lättgjorda, de går snabbt att göra (ingen jäsning här inte) och har en neutral smak och en bas av mandelmjöl
 
 
 
 
Kanelbullar (low carb) - Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Kanelbullar (low carb) – 6 bullar

Deg:
1 ägg

25 gram rumsvarmt smör
1 dl mandelmjöl
2 ½ msk pofiber
1 ½ msk sötströ
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver 

Kanelfyllning:
30 gram smör

2 tsk sötströ
2 krm kanel

Toppa med:
uppvispat ägg

hackade nötter/riven kokos


Deg
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla torra ingredienser och rör ut med rumsvarmt smör. Blanda ned ägget i degen. Låt svälla i ca 10 minuter. Lägg degen mellan två bakplåtspapper och kavla ut den till en fyrkant som är ca 12X20 cm.

Kanelfyllning
Värm smöret i några sekunder i mikrovågsugn så att det blir mjukt. Blanda med kanel och sötning. Bred fyllningen på den utkavlade degen. Rulla ihop degen försiktigt från kortända till kortända (så att den blir så tjock som möjligt). Dela längden i ca 6 bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper eller i bullformar. Tryck ut dom en aning.

Vispa upp ägg och pensla över (inte ett helt). Strö över hackade nötter eller riven kokos. Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 16-20 minuter.

 
 
 
 
Kanelbullar (low carb) - Baka Sockerfritt
 
Kanelbullar (low carb) - Baka Sockerfritt
 
Kanelbullar (low carb) - Baka Sockerfritt