Hoppa till innehåll

Kanelbullar, low carb -variant!

      Imorgon infaller, som de flesta av er nog vet, kanelbullens dag! Tidigare visade jag er en hälsosam variant med Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Kanelbullar, low carb -variant! - Baka Sockerfritt
 
 
 
Imorgon infaller, som de flesta av er nog vet, kanelbullens dag! Tidigare visade jag er en hälsosam variant med mandel och bovete, och här kommer en mer lågkolhydratsvariant av kanelbulle. Förutom att vara himlans goda är dom också enkla att baka – och eftersom de inte behöver jäsa går dom också snabbt att göra! På bilderna har jag garnerat med riven kokos (istället för pärlsocker) och andra förslag är hackade mandlar eller nötter. 
 
 

Kanelbullar, low carb -variant! - Baka Sockerfritt
 
 
 

Kanelbullar (low carb) – 6 bullar

Deg:
1 ägg

25 gram rumsvarmt smör
1 dl mandelmjöl
2 ½ msk pofiber
1 ½ msk sockerersättning
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver 

Kanelfyllning:
30 gram smör

2 tsk sockerersättning
2 krm kanel

Toppa med:
uppvispat ägg

hackade nötter/riven kokos


Deg
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla torra ingredienser och rör ut med rumsvarmt smör. Blanda ned ägget i degen. Låt svälla i ca 10 minuter. Lägg degen mellan två bakplåtspapper och kavla ut den till en fyrkant som är ca 12X20 cm.

Kanelfyllning
Värm smöret i några sekunder i mikrovågsugn så att det blir mjukt. Blanda med kanel och sötning. Bred fyllningen på den utkavlade degen. Rulla ihop degen försiktigt från kortända till kortända (så att den blir så tjock som möjligt). Dela längden i ca 6 bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper eller i bullformar. Tryck ut dom en aning.

Vispa upp ägg och pensla över (inte ett helt). Strö över hackade nötter eller riven kokos. Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 16-20 minuter.

 
 
 
Kanelbullar, low carb -variant! - Baka Sockerfritt