Hoppa till innehåll
Open navigation

Kanelbullar low carb

Ni vet väl att det inte är allt för lång tid kvar till Kanelbullens dag? Den infaller alltid den 4 oktober och det är alltså mindre än en månad kvar. Dags att sätta igång kanelbullebakandet.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Ni vet väl att det inte är allt för lång tid kvar till Kanelbullens dag? Den infaller alltid den 4 oktober och det är alltså mindre än en månad kvar. Dags att sätta igång kanelbullebakandet tycker jag! Igår svängde jag ihop kanelbullar low carb, alltså kanelbullar utan all gluten och vete! Istället har jag mandelmjöl som bas. 
 
Jag njöt av min(a) bulle(ar) med en kopp te. Det är så mysigt och det är just stunder som denna som gör att jag älskar hösten. De är guld värda. Jag föredrar kanelbullarna ljumna (värm dom gärna en kort stund i mikron). Givetvis blir det inte samma fluffiga konsistens som vid “vetemjölsbakverk”, men det gör inget för mig då det ändå blev riktigt gott! Det här gör jag om!
 
 
Ha nu en underbar helg alla kära läsare!
 
 
Kanelbullar low carb - Baka Sockerfritt
 
 

Kanelbullar low carb – 6 bullar

Deg:
1 ägg

25 gram rumsvarmt smör
1 dl mandelmjöl
2 ½ msk pofiber
1 – 1 ½ msk sötströ
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver 

Kanelfyllning:
30 gram smör

1 ½-2 krm kanel
2 tsk sötströ

Toppa med:
uppvispad äggvita

hackade nötter

Deg
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla torra ingredienser och rör ut med rumsvarmt smör. Blanda ned ägget i degen. Låt svälla i ca 10 minuter. Lägg degen mellan två bakplåtspapper och kavla ut den till en fyrkant som är ca 10X20 cm (ev. lite mindre).

Kanelfyllning
Värm smöret i några sekunder i micron så att det blir mjukt. Blanda med kanel och sötning. Bred fyllningen på den utkavlade degen. Rulla ihop degen försiktigt från kortända till kortända (så att den blir så tjock som möjligt). Dela längden i ca 6 bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper eller i bullformar. Tryck ut dom en aning.

Vispa upp äggvita och pensla över. Hacka nötter och strö över detta. Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 20 minuter. Känn efter när de är klara!

 

 

Kanelbullar low carb - Baka Sockerfritt