Kanelbullar
Mina favoritkanelbullar gör jag hälsosamma utan det vanliga sockret och det vita mjölet!

50 minuter
Portioner: 8 bullar
Ingredienser
- Bulldeg
- 25 gram rumsvarmt smör
- 1 ägg
- 1½ dl mandelmjöl
- 1 ½ msk kokosmjöl
- 2 msk stevia strö
- 1 ½ tsk bakpulver
- 1 tsk fiberhusk
- Fyllning
- 50 gram smör
- 1 msk stevia strö
- 1 tsk kanel
Instruktioner
- Bulldeg, Blanda alla torra ingredienser till bulldegen.
- Blanda noga ner smöret så att inga smörklumpar finns kvar och rör därefter ner ägget. Ställ i kylen i minst 10 minuter.
- Lägg degen mellan två bakplåtspapper. Kavla ut degen (med ett papper mellan kavel och deg) till en rektangel
- Fyllning, Värm smöret väldigt kort i micron så att smöret blir mjukt (cirka 5 sekunder). Se till att det inte smälter! Blanda det mjuka smöret med kanel och stevia strö och bred kanelfyllningen på den utkavlade degen
- Rulla ihop den försiktigt. Den kan vara lite svårrullad, då den lätt spricker. Detta kommer dock inte märkas senare.
- Skär längden i skivor (cirka 3 cm tjocka). Lägg dem i bullformar och platta ut.
- Grädda lite längre ner än mitten av ugnen i 150 grader i ca 20 minuter tills bullarna börjar få färg.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!