Hoppa till innehåll
Open navigation

Kanelbullar

Mina favoritkanelbullar gör jag hälsosamma utan det vanliga sockret och det vita mjölet!

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
50 minuter
Inga röster än
Kategorier: Low carb/LCHF
Portioner: 8 bullar
Författare: admin

Ingredienser 

  • Bulldeg
  • 25 gram rumsvarmt smör
  • 1 ägg
  • dl mandelmjöl
  • 1 ½ msk kokosmjöl
  • 2 msk stevia strö
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 tsk fiberhusk
  • Fyllning
  • 50 gram smör
  • 1 msk stevia strö
  • 1 tsk kanel

Instruktioner

  • Bulldeg, Blanda alla torra ingredienser till bulldegen.
  • Blanda noga ner smöret så att inga smörklumpar finns kvar och rör därefter ner ägget. Ställ i kylen i minst 10 minuter.
  • Lägg degen mellan två bakplåtspapper. Kavla ut degen (med ett papper mellan kavel och deg) till en rektangel
  • Fyllning, Värm smöret väldigt kort i micron så att smöret blir mjukt (cirka 5 sekunder). Se till att det inte smälter! Blanda det mjuka smöret med kanel och stevia strö och bred kanelfyllningen på den utkavlade degen
  • Rulla ihop den försiktigt. Den kan vara lite svårrullad, då den lätt spricker. Detta kommer dock inte märkas senare.
  • Skär längden i skivor (cirka 3 cm tjocka). Lägg dem i bullformar och platta ut.
  • Grädda lite längre ner än mitten av ugnen i 150 grader i ca 20 minuter tills bullarna börjar få färg.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!