Hoppa till innehåll

Kanelgranola, utan tillsatt socker

    Frukosttips! Jag äter granola till frukost hur ofta som helst, oftast köper jag en färdig variant, men ibland gör jag också min egen. Och faktiskt så är det så pass lätt att.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Kanelgranola, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 

 

Frukosttips! Jag äter granola till frukost hur ofta som helst, oftast köper jag en färdig variant, men ibland gör jag också min egen. Och faktiskt så är det så pass lätt att jag borde göra hemmagjord oftare!
 
När jag gör min egen granola gör jag den oftast med kanel som smaksättning. Klassiskt och alltid gott! I detta recept har jag använt mig av fibersirap för att få det hela knaprigt och med en smak av karamell (och det bidrar med sötma). 
 
Konsistensen kan mjukna i rumstemperatur och förvara därför gärna i kyl! 

 

Kanelgranola, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
 

Kanelgranola – ca 6 dl

3 dl mandelmjöl 
2 dl havregryn
2/3 dl kokosolja
3 msk fibersirap honey/gold
3 krm kanel

Sätt ugnen på 160 grader. Värm upp kokosolja och fibersirap tillsammans. Rör ner resterande ingredienser. Sprid ut över en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter, stäng av värmen om det börjar ta för mycket färg. Rör om ett par gånger under tiden så att det inte bränns och så att det hela blir bra fördelat. Låt svalna och förvara i kylskåp i en lufttät burk.

 

Kanelgranola, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
Kanelgranola, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt