Hoppa till innehåll

Kanelgranola

    Även om vi äter en hel del granola här hemma, var det ett bra tag sedan jag gjorde min egen. Det är rätt smidigt att göra så det här borde jag verkligen göra oftare! Just denna.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Kanelgranola - Baka Sockerfritt
 

 
Även om vi äter en hel del granola här hemma, var det ett bra tag sedan jag gjorde min egen. Det är rätt smidigt att göra så det här borde jag verkligen göra oftare! Just denna granola har jag lite fibersirap med “karamellaktig” smak i, och det gör även att den blir både knaprig och får en fin sötma. Gott i exempelvis yoghurt! Och mina barn (och jag själv) älskade att äta detta precis som det var också.  

Konsistensen kan mjukna i rumstemperatur och förvara därför gärna i kyl! 

 
Kanelgranola - Baka Sockerfritt

 

Kanelgranola – ca 6 dl

3 dl mandelmjöl 
2 dl havregryn
2/3 dl kokosolja
3 msk fibersirap honey/gold
3 krm kanel

Sätt ugnen på 160 grader. Värm upp kokosolja och fibersirap tillsammans. Rör ner resterande ingredienser. Sprid ut över en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter, stäng av värmen om det börjar ta för mycket färg. Rör om ett par gånger under tiden så att det inte bränns och så att det hela blir bra fördelat. Låt svalna och förvara i kylskåp i en lufttät burk.

 
Kanelgranola - Baka Sockerfritt 
Kanelgranola - Baka Sockerfritt
 
Kanelgranola - Baka Sockerfritt
 
Kanelgranola - Baka Sockerfritt