Kanelkaka med butternutsquash
Butternutsquash bakar jag med relativt ofta, och denna gång har jag gjort en mjuk kanelkaka med just detta! Jag har även smaksatt kakan med lite kardemumma, vilket jag tycker är en perfekt krydda att kombinare med kanel. Denna kaka är i sig mejerifri och jag har använt en neutral olja istället för smör (även om jag serverat…


Kanelkaka med butternutsquash
75 gram butternut squash
1 ägg
1 ½ msk olja (neutral)
2 msk vatten
25 gram sötmandlar (eller dryggt ½ dl mandelmjöl)
2 msk pofiber
2 msk hasselnötsmjöl
½ msk koksomjöl
½ tsk bakpulver
ca ½ tsk kanel
1 ½ krm kardemumma
1 krm vaniljpulver
ev. ca 10 gram grovhackad choklad
Sätt ugnen på 175 grader. Koka 75 gram bitar av butternut squash mjuka. Lägg alla ingredienser, förutom eventuell choklad, tillsammans och mixa allt till en smet. Tillsätt grovhackad choklad. Smörj och bröa en 12-cm springform och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter, tills kakan blir fast.

