Hoppa till innehåll
Open navigation

Kanelkaka med butternutsquash

Butternutsquash bakar jag med relativt ofta, och denna gång har jag gjort en mjuk kanelkaka med just detta! Jag har även smaksatt kakan med lite kardemumma, vilket jag tycker är en perfekt krydda att kombinare med kanel. Denna kaka är i sig mejerifri och jag har använt en neutral olja istället för smör (även om jag serverat…

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Butternutsquash bakar jag med relativt ofta, och denna gång har jag gjort en mjuk kanelkaka med just detta! Jag har även smaksatt kakan med lite kardemumma, vilket jag tycker är en perfekt krydda att kombinare med kanel. Denna kaka är i sig mejerifri och jag har använt en neutral olja istället för smör (även om jag serverat den med grädde på bilden!).
 
Jag brukar ju alltid träna på lördagar, men idag är tyvärr friskis alla träningspass inställda. Så jag håller mig till att träna i Nacka (där jag bor alltså) och kommer att ta en springtur nu på förmiddagen. Men först så har jag unnat mig en frukost ute på Gateau med min sambo Artur. Mysfaktor på hög nivå! Ikväll inträffar något jag har sett fram emot länge, och det är en middag på Friday’s med några av mina favoritvänner.
 
 
Kanelkaka med butternutsquash 7
 

Kanelkaka med butternutsquash

75 gram butternut squash
1 ägg
1 ½ msk olja (neutral)
2 msk vatten
25 gram sötmandlar (eller dryggt ½ dl mandelmjöl)
2 msk pofiber
2 msk hasselnötsmjöl
½ msk koksomjöl
½ tsk bakpulver
ca ½ tsk kanel
1 ½ krm kardemumma
1 krm vaniljpulver
ev. ca 10 gram grovhackad choklad

Sätt ugnen på 175 grader. Koka 75 gram bitar av butternut squash mjuka. Lägg alla ingredienser, förutom eventuell choklad, tillsammans och mixa allt till en smet. Tillsätt grovhackad choklad. Smörj och  bröa en 12-cm springform och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter, tills kakan blir fast.

Kanelkaka med butternutsquash 9
 

Kanelkaka med butternutsquash 11