Hoppa till innehåll
Open navigation

Kanelpannkakor – hett frukosttips!

      Heeeett frukosttips inför den stundande helgen – Kanelpannkakor! Känn så lyxigt och gör en bra start på dagen. Dessa pannkakor skapade jag en gång med inspiration.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Kanelpannkakor - hett frukosttips! - Baka Sockerfritt
 
 
 
Heeeett frukosttips inför den stundande helgen – Kanelpannkakor! Känn så lyxigt och gör en bra start på dagen. Dessa pannkakor skapade jag en gång med inspiration från kanelbulle. Jag fördelar på en “smörmassa” smaksatt med kanel medan pannkakorna gräddas. Hur gott som helst!
 
 

Kanelpannkakor - hett frukosttips! - Baka Sockerfritt

 
 

Kanelpannkakor – 5 till 6 stycken

Pankakssmet:
3 ägg
1 ½ banan
½ dl grädde (alt. mjölk)
1 msk kokosmjöl
1 msk fiberhusk/psylliumfröskal
1 tsk bakpulver

Kanelröra:
70 gram smör
1 ½ msk sockerersättning
2 tsk kanel

Kanelröra
Börja med detta moment. Värm gärna smöret 10-15 sekunder i mikron så att det blir mjukt och lättarbetat, blanda därefter med sockerersättning och kanel.

Pannkakssmet
Mixa samman banan och ägg med en stavmixer. Tillsätt resterande ingredienser och blanda ytterligare en kort stund med mixern. Värm en stekpanna med smör/olja och klicka på liten del av pannkakssmeten, ca ½ dl. Innan pannkakan ska vändas fördelas en del av kanelröran på – jag gör det genom att spritsa (med en vanlig liten plastpåse) en spiral av denna ovanpå. Vänd pannkakan. Servera med exempelvis fibersirap gold/honey, bär och/eller grädde!

 
 

Kanelpannkakor - hett frukosttips! - Baka Sockerfritt
 

Kanelpannkakor - hett frukosttips! - Baka Sockerfritt