Hoppa till innehåll
Open navigation

Kanelpannkakor

      Varje år blir jag förvånad över när september går över till oktober. Och varje år blir jag också förvånad att kanelbullens dag infaller den 4:e oktober. Även om det.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Kanelpannkakor - Baka Sockerfritt
 
 
 
Varje år blir jag förvånad över när september går över till oktober. Och varje år blir jag också förvånad att kanelbullens dag infaller den 4:e oktober. Även om det är samma datum varje år! I år ville jag göra något som var annorlunda, inte en kanelbulle i sig men med liknande smaker och som samtidigt tar kort tid att göra. Jag tog en av mina favoritpankkakor och toppade med en kanelröra gjord av smör, kanel och sötning. Ohoj, så gott det blev!
 
 
Kanelpannkakor - Baka Sockerfritt
 
 

Kanelpannkakor – 5 till 6 stycken

Pankakssmet:
3 ägg
1 ½ banan
½ dl grädde (alt. mjölk)
1 msk kokosmjöl
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver

Kanelröra:
70 gram smör
1 ½ msk sockerersättning
2 tsk kanel

Kanelröra
Börja med detta moment. Värm gärna smöret 10-15 sekunder i mikron så att det blir mjukt och lättarbetat, blanda därefter med sockerersättning och kanel.

Pannkakssmet
Mixa samman banan och ägg med en stavmixer. Tillsätt resterande ingredienser och blanda ytterligare en kort stund med mixern. Värm en stekpanna med smör/olja och klicka på liten del av pannkakssmeten, ca ½ dl. Innan pannkakan ska vändas fördelas en del av kanelröran på – jag gör det genom att spritsa (med en vanlig liten plastpåse) en spiral av denna ovanpå. Vänd pannkakan. Servera med exempelvis fibersirap gold/honey, bär och/eller grädde!

 
 
Kanelpannkakor - Baka Sockerfritt
 
Kanelpannkakor - Baka Sockerfritt
 
Kanelpannkakor - Baka Sockerfritt
 
Kanelpannkakor - Baka Sockerfritt