Hoppa till innehåll
Open navigation

Kanelsnittar

        Hej på er alla! Jag hoppas ni har det bra trots det märkliga kaos vi lever i just nu. Själv har vi haft barnen hemma nästan hela veckan då Aline började bli snorig i.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Kanelsnittar - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Hej på er alla! Jag hoppas ni har det bra trots det märkliga kaos vi lever i just nu. Själv har vi haft barnen hemma nästan hela veckan då Aline började bli snorig i måndags eftermiddag. Så det blir knappast så mycket jobb gjort just nu. Jag gör det mesta jag behöver på kvällarna helt enkelt! Jag kan tänka mig att det är många av er som är lite i samma situation. Om ni vill följa mig lite närmare, då lägesuppdateirngarna här kanske inte är lika flitiga just nu, så ta en sväng in på Instagram där jag såklart heter bakasockerfritt och kika in mina stories!
 
Hur som helst vill jag tipsa om några av de snittar som jag har i receptarkivet – Kanelsnittar som jag dessutom doppat ena kanten av i choklad! Mumsigt värre! Tänk på att låta dom kallna efter att dom gräddats (snittarna är mjuka/porösa när dom är varma eller ljumna).
 
 

Kanelsnittar - Baka Sockerfritt
 
 

Kanelsnittar – 10 snittar

35 gram smör
1 ½ dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
1 ½ msk fibersirap honey/gold
1 msk sockerersättning
1 tsk kanel
½ tsk bakpulver
ca 30 gram choklad utan tillsatt socker att doppa i

Sätt ugnen på 150 grader. Koka upp smör och fibersirap gold. Ta bort från värmen och blanda därefter med resterande ingredienser. Forma en avlång rulla av degen på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut till ca 1 cm hög. Grädda mitt i ugnen i ca 12-14 minuter. Skär längden försiktigt i snittar och låt därefter kallna helt. Smält chokladen (eventuellt med en klick kokosolja) och doppa snittarnas ena ände. Lägg på en tallrik/plåt med bakplåtspapper för att stelna. Förvara i kyl.

 
 
Kanelsnittar - Baka Sockerfritt