Hoppa till innehåll

Kanelsnittar

        Hemma hos är det minst sagt lite tufft just nu – lilltjejen har brutit benet och ska vara gipsad i runt fyra veckor. Verkligen inte kul för en tvååring som bara.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Kanelsnittar - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Hemma hos är det minst sagt lite tufft just nu – lilltjejen har brutit benet och ska vara gipsad i runt fyra veckor. Verkligen inte kul för en tvååring som bara vill springa omkring! Som tur är verkar hon knappt ha ont, utan verkar ganska glad trots allt. Detta kommer såklart innebära också lika många veckors vab – som om vi inte hade vabbat tillräckligt i våra liv liksom. Eftersom arbetstiden återigen får dras ner, men samtidigt som jag givetvis vill hålla bloggen och övriga sociala medier levande, passar jag på att leta i receptarkivet efter godingar till recept. Det är ju tur att jag hunnit baka en del genom åren!
 
Då hösten är här for real och mitt sug att baka med höstiga kryddor som kanel ökar rejält passar jag på att tipsa om kanelsnittar! Härligt höstiga och extra lyxiga med en chokladdoppad kant. Jag valde att använda ljus choklad (utan tillsatt socker), men det går också bra att använda en mörk variant. Som jag beskrivit kanelsnittarna tidigare så har dom en mjuk kanelsmak och härligt knaprig konsistens. Viktigt är att låta dom kallna helt efter gräddning, eftersom att kakorna fortfarande är mjuka när dom är varma/ljumna.
 
 

Kanelsnittar - Baka Sockerfritt
 
 
 

Kanelsnittar – 10 snittar

35 gram smör
1 ½ dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
1 ½ msk fibersirap gold
1 msk sockerersättning
1 tsk kanel
½ tsk bakpulver
ca 30 gram choklad utan tillsatt socker att doppa i

Sätt ugnen på 150 grader. Koka upp smör och fibersirap gold. Ta bort från värmen och blanda därefter med resterande ingredienser. Forma en avlång rulla av degen på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut till ca 1 cm hög. Grädda mitt i ugnen i ca 12-14 minuter. Skär längden försiktigt i snittar och låt därefter kallna helt. Smält chokladen (eventuellt med en klick kokosolja) och doppa snittarnas ena ände. Lägg på en tallrik/plåt med bakplåtspapper för att stelna. Förvara i kyl.

 
 
 

Kanelsnittar - Baka Sockerfritt