Karamellbars med chokladcrunch
Helgen har varit fullspäckad med aktiviteter och roliga händelser, så jag är glad att jag överhuvudtaget hann baka något alls till bloggen. Det jag hann baka var som tur är supergott (om jag.. Läs mer


Karamellbars med chokladcrunch– 4 bitar
Deg:
40 gram smör
1 dl havregryn
1 dl riven kokos
½ dl mandelmjöl
1 ½ msk sötningsströ
Fyllning:
40 gram grovhackad choklad, utan tillsatt socker
1 ½ msk fibersirap gold (ev. honung)
Sätt ugnen på 175 grader. Mixa havregryn och riven kokos till en finmalen konsistens. Smält smöret och blanda i alla ingredienser för degen. Klä en liten ugnsform (jag använde en liten brödform 8X18 cm) med aluminiumfolie eller bakplåtspapper och tryck ut cirka 4/5-delar av degen. Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter. Ta ut kakan, toppa med fibersirap gold eller liknande, samt grovhackad choklad. Smula över resterande del av degen. Grädda ytterligare i ca 20 minuter, eller tills kakan tagit färg. Låt stelna och skär i bitar.



