Hoppa till innehåll

Karamellbars med chokladcrunch

Helgen har varit fullspäckad med aktiviteter och roliga händelser, så jag är glad att jag överhuvudtaget hann baka något alls till bloggen. Det jag hann baka var som tur är supergott (om jag.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Helgen har varit fullspäckad med aktiviteter och roliga händelser, så jag är glad att jag överhuvudtaget hann baka något alls till bloggen. Det jag hann baka var som tur är supergott (om jag får säga det själv)! Jag gjorde en slags kokos- och havrebar med karamellsmak och chokladcrunch. De blev härligt knapriga – fast samtidigt sega! Jag kan rekommendera er att testa. Barsen blir perfekta att ta med sig ut i väskan när man är på språng eller till en mysig fika.
 
Jag valde att använda ljus choklad (utan tillsatt socker), men det går så klart bra med en mörk (även att använda cirka 70%-ig “vanlig” om så önskas). För mig blev nedanstående recept till fyra bitar/bars.
 
 
 
 
Karamellbars med chokladcrunch - Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Karamellbars med chokladcrunch– 4 bitar

Deg:
40 gram smör
1 dl havregryn
1 dl riven kokos
½ dl mandelmjöl
1 ½ msk sötningsströ

Fyllning:
40 gram grovhackad choklad, utan tillsatt socker
1 ½ msk fibersirap gold (ev. honung)

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa havregryn och riven kokos till en finmalen konsistens. Smält smöret och blanda i alla ingredienser för degen. Klä en liten ugnsform (jag använde en liten brödform 8X18 cm) med aluminiumfolie eller bakplåtspapper och tryck ut cirka 4/5-delar av degen. Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter. Ta ut kakan, toppa med fibersirap gold eller liknande, samt grovhackad choklad. Smula över resterande del av degen. Grädda ytterligare i ca 20 minuter, eller tills kakan tagit färg. Låt stelna och skär i bitar.

 

 

 

Karamellbars med chokladcrunch - Baka Sockerfritt
 
Karamellbars med chokladcrunch - Baka Sockerfritt
 
Karamellbars med chokladcrunch - Baka Sockerfritt
 
Karamellbars med chokladcrunch - Baka Sockerfritt