Kardemummacookies, glutenfria
Tips, tips på en god småkaka får ni här – Kardemummacookies! De innehåller Läs mer


Tips, tips på en god småkaka får ni här – Kardemummacookies! De innehåller jordnötssmör – och faktiskt kikärtor. Nu kanske inte kikärtor är en så okonventionell bakningsingrediens för många längre, och jag kan försäkra er om att det ofta passar väldigt fint i bakverk! Och nej, kakorna smakar inte av kikärtor.
Mina kardemummacookies är veganska (om vegansk choklad används – mörk choklad brukar ofta vara det) och är sötade med fibersirap, vilket även bidrar till en knaprig konsistens. Givetvis går det också bra att byta ut kardemumman i receptet mot en annan krydda.

Kardemummacookies – 5 kakor
50 gram jordnötssmör (neutralt eller med salt)
50 gram kikärtor, konserverade
15 gram grovhackad choklad, utan tillsatt socker
1 ½- 2 msk fibersirap gold
½ tsk bakpulver
1 ½ krm kardemumma
1 krm vaniljpulver
ev. lite salt om jordnötssmöret är osaltat
Sätt ugnen på 175 grader. Skölj kikärtorna. Mixa samman alla ingredienser, förutom chokladen, noga. Tillsätt grovhackad choklad och rör om. Klicka ut kaksmeten i cirklar, ca 1 cm höga, på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter.
