Hoppa till innehåll

Kardemummacookies, glutenfria

          Tips, tips på en god småkaka får ni här – Kardemummacookies! De innehåller Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Kardemummacookies, glutenfria - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
 
Tips, tips på en god småkaka får ni här – Kardemummacookies! De innehåller jordnötssmör – och faktiskt kikärtor. Nu kanske inte kikärtor är en så okonventionell bakningsingrediens för många längre, och jag kan försäkra er om att det ofta passar väldigt fint i bakverk! Och nej, kakorna smakar inte av kikärtor
 
Mina kardemummacookies är veganska (om vegansk choklad används – mörk choklad brukar ofta vara det) och är sötade med fibersirap, vilket även bidrar till en knaprig konsistens. Givetvis går det också bra att byta ut kardemumman i receptet mot en annan krydda.
 

 
 
Kardemummacookies, glutenfria - Baka Sockerfritt

 

 

 

Kardemummacookies – 5 kakor

50 gram jordnötssmör (neutralt eller med salt)
50 gram kikärtor, konserverade
15 gram grovhackad choklad, utan tillsatt socker
1 ½- 2 msk fibersirap gold
½ tsk bakpulver
1 ½ krm kardemumma
1 krm vaniljpulver
ev. lite salt om jordnötssmöret är osaltat

Sätt ugnen på 175 grader. Skölj kikärtorna. Mixa samman alla ingredienser, förutom chokladen, noga. Tillsätt grovhackad choklad och rör om. Klicka ut kaksmeten i cirklar, ca 1 cm höga, på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter.

 

 

 

Kardemummacookies, glutenfria - Baka Sockerfritt