Hoppa till innehåll
Open navigation

Kardemummacookies med jordnötssmör

I höstas gjorde jag en riktigt grym småkaka med jordnötssmör och.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
I höstas gjorde jag en riktigt grym småkaka med jordnötssmör och smaksatt med kardemumma. Jag är så sugen på att göra denna igen! Även ni borde testa! Kakorna är veganska (lite beroende på typ av choklad) och sötade med fibersirap (substitut för sirap) vilket bidrar till en knaprig konsistens. Dessutom innehåller de kikärtor – en toppeningrediens i både hårda och mjuka kakor.
 
Kardemumma passar väldigt bra i dess småkakor – och många andra kakor också för den delen. Men om man vill går det givetvis bra att ersätta mot exempelvis kanel.
 
Tips: öka mängden ingredienser och göra fler kakor! Mina gick åt allt för snabbt…
 
 
 
 
Kardemummacookies med jordnötssmör - Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Kardemummacookies med jordnötssmör– 5 kakor

50 gram jordnötssmör (neutralt eller med salt)
50 gram kikärtor, konserverade
15 gram grovhackad choklad (gärna steviachoklad)
1 ½- 2 msk fibersirap gold
½ tsk bakpulver
1 ½ krm kardemumma
1 krm vaniljpulver
ev. lite salt om jordnötssmöret är osaltat

Sätt ugnen på 175 grader. Skölj kikärtorna. Mixa samman alla ingredienser, förutom chokladen, noga. Tillsätt grovhackad choklad och rör om. Klicka ut kaksmeten i cirklar, ca 1 cm höga, på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter.

 
 
 
 
Kardemummacookies med jordnötssmör - Baka Sockerfritt

 
Kardemummacookies med jordnötssmör - Baka Sockerfritt