Hoppa till innehåll

Kardemummacookies med jordnötssmör

Eftersom jag fortfarande har både kikärtor och Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Eftersom jag fortfarande har både kikärtor och jordnötssmör kvar, bestämde jag mig för att göra en liknande kaka som den jag visade i fredags, men som ändå var annorlunda. Denna är sötad med fibersirap gold istället för honung (och har därför ett lägre kolhydratsinnehåll), och är smaksatt med kardemumma. Kardemumma passar riktigt bra som smaksättning i denna typ av småkakor!
 
Artur gav kakorna två tummar upp och frågade mig på kvällen om han kunde ta de resterande två. Det gick ju tyvärr inte, eftersom jag så klart ätit upp dom… Tips: det går lätt att öka mängden ingredienser och göra fler kakor!
 
 
 
 Kardemummacookies med jordnötssmör - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
 

Kardemummacookies med jordnötssmör – 5 kakor

50 gram jordnötssmör (neutralt eller med salt)
50 gram kikärtor, konserverade
15 gram grovhackad choklad (gärna steviachoklad)
1 ½- 2 msk fibersirap gold
½ tsk bakpulver
1 ½ krm kardemumma
1 krm vaniljpulver
ev. lite salt om jordnötssmöret är osaltat

Sätt ugnen på 175 grader. Skölj kikärtorna. Mixa samman alla ingredienser, förutom chokladen, noga. Tillsätt grovhackad choklad och rör om. Klicka ut kaksmeten i cirklar, ca 1 cm höga, på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter.

 
 
 
 
 

Kardemummacookies med jordnötssmör - Baka Sockerfritt
 
Kardemummacookies med jordnötssmör - Baka Sockerfritt
 
Kardemummacookies med jordnötssmör - Baka Sockerfritt