Hoppa till innehåll

Kardemummacookies

Här ser ni en av mina favoritsmåkakor! De är knapiga i konsistensen och smaksatta med Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Här ser ni en av mina favoritsmåkakor! De är knapiga i konsistensen och smaksatta med kardemumma. Mums! Jag har även lite grovhackad choklad i degen, vilket blir pricken över i:et. Jag har valt att ha dessa kakor något tjockare, så jag formade dom ca 1½ cm tjocka innan jag stoppade in dom i ugnen. De åker dock ut och blir tunnare än så under själva gräddningen. 
 
För att få dessa kakor knapriga har jag använt fibersirap, vilket är ett substitut till “vanlig” sirap (med socker). Jag använde här clear varianten och skillnaden i jämförelse med gold, är att clear är mindre söt och är neutral i sin smak.
 
 
 
 

Kardemummacookies - Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Kardemummacookies – 8 kakor

30 gram smör
20 gram steviachoklad, ljus
1 ½ dl mandelmjöl
½ dl riven kokos
2 msk fibersirap clear
3 krm kardemumma

Sätt ugnen på 175 grader. Koka upp fibersirap och smör (ta bort kastrullen från plattan). Blanda i mandelmjöl, kokos och kardemumma. Grovhacka chokladen och blanda även i detta. Forma 1 ½ cm tjocka runda kakor på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter. Se noga till att kakorna inte bränns! Låt svalna innan de rörs.

 
 

 

Kardemummacookies - Baka Sockerfritt