Kardemummaglass – lchf
Glass passar inte bara under sommaren, utan är även umtärkt under de mer kalla årstiderna. Speciellt om man kryddar de med någon höstig eller julig krydda såsom Läs mer

Glass passar inte bara under sommaren, utan är även umtärkt under de mer kalla årstiderna. Speciellt om man kryddar de med någon höstig eller julig krydda såsom kanel, kardemumma, saffran eller pepparkakskryddor! Denna nedanstående glass är smaksatt med just kardemumma. Mums! Den blir mjukast om den äts direkt, och om den fyses in så bör den tas ut en stund innan servering. Hoppas ni får en underbar måndag!

Kardemummaglass
1 ägg
1 msk sötströ
ca 2 krm kardemumma
1 krm vaniljpulver
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
Vispa ägg, sötströ, kardemumma och vanilj pösigt med elvisp. Rör ner mjölken. Vispa därefter vispgrädden med elvisp, och rör ner bland de övriga ingredienserna. Kör i glassmaskin.

Lite mörka bilder, men det är det himla ljuset och vädrets fel…