Hoppa till innehåll

Kardemummakaka

Jag har bakat en sådan ljuvlig mjuk kardemummakaka! Ni bara måste testa den! Att den är mejerifri gör det hela förstås inte sämre. Förutom att den smakar gott av Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag har bakat en sådan ljuvlig mjuk kardemummakaka! Ni bara måste testa den! Att den är mejerifri gör det hela förstås inte sämre. Förutom att den smakar gott av kardemumma är den även saftig och luftig i konsistensen. Den är helt enkelt perfekt att bjuda på under en söndagsfika (eller vilken fika som helst). Jag serverar min skiva mjuk kardemummakaka med en klick grädde eller motsvarande mejerifritt alternativ. För att göra det hela ännu mer festligt ringlar jag över lite smält choklad!
 
Igår träffade jag Katarina som själv har entreprenörstankar. Hon jobbar dessutom på Electrolux och förhoppningsvis kan jag både få testa och tävla ut några kvalitetsprodukter därifrån! Sedan blev det en kompisträff med två av mina närmsta vänner som jag inte sett på flera veckor. Det var ett kärt återseende! Även idag har jag en hel del planerat med utefrukost, jogging och bio!
 
 
Kardemummakaka - Baka Sockerfritt
 
 
Kardemummakaka

3 msk olja (neutral)
1 ägg
2/3 dl vatten
1 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 msk pofiber
1 tsk fiberhusk
2 msk sötströ
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
½ tsk malen kardemumma
2 droppar bittermandelarom
ev. grovhackad choklad

Sätt ugnen på 150 grader. Vispa ägget pösigt. Blanda torra ingredienser och rör ner olja, vatten, arom och uppvispat ägg. Klä en liten brödform med aluminiumfolie och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter.

Kardemummakaka - Baka Sockerfritt
 
 
Kardemummakaka - Baka Sockerfritt