Hoppa till innehåll

Kardemummakokostoppar

     Kokostoppar är naturligt glutenfria och lätta att göra utan tillsatt socker! Dessa kokostoppar är saftiga och smaksatta med Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Kardemummakokostoppar - Baka Sockerfritt
 

  

Kokostoppar är naturligt glutenfria och lätta att göra utan tillsatt socker! Dessa kokostoppar är saftiga och smaksatta med kardemumma – perfekt till höst(eller jul)fikat. Jag har även doppat botten i smält choklad, men gåt bra att hoppa över för den som önskar. Testa vet jag!

Tips: Om man inte har sukrin melis går det säkerligen bra att byta ut mot ½-1 msk vanlig sockerersättning.

 

Kardemummakokostoppar - Baka Sockerfritt
 
 
 

Kardemummatoppar – 8 stycken

1 ägg
20 gram smör
2 ½ dl riven kokos
2 msk grädde
1 – 1 ½ msk sukrin melis
1 msk fibersirap clear
1 ½ krm kardemumma, malen

50 gram choklad, utan tillsatt socker

Sätt ugnen på 150 grader. Koka upp smör, fibersirap och grädde och låt sjuda under fem minuter. Vispa upp ägget något. Mixas kokos till en mer finmalen konstisens med en mixer under några sekunder. Blanda alla ingredienser med varandra. Forma toppar av massan på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 18-20 minuter, eller tills kokostopparna är fasta och börjar ta färg. Se noga till att de inte bränns, och lägg då över en bit folie. Låt svalna.

Smält choklad försiktigt, tillsätt eventuellt lite olja för att få den mer lätthanterlig. Doppa botten av varje kokostopp och låt stelna på bakplåtspapper.

 

 

Kardemummakokostoppar - Baka Sockerfritt