Hoppa till innehåll

Kardemummakola

    Kolor är något av det bästa julgodiset tycker jag! Och så härligt att man kan smaksätta det med vilka kryddor man vill. Här har jag kört med malen Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Kardemummakola - Baka Sockerfritt

 
 
Kolor är något av det bästa julgodiset tycker jag! Och så härligt att man kan smaksätta det med vilka kryddor man vill. Här har jag kört med malen kardemumma, vilket blir så gott i,  och är en passande julkrydda.
 
På bilderna har jag strött på lite flingsalt (lite extra på bilderna för syns skull), och gillar man salt och sött tillsammans är det ett hett tips att göra! Ett annat förslag är att ge dessa kardemummakolor som en söt liten julklapp till någon man håller kär. Snurra vaje kola med lite bakplåtspapper och lägg i en cellofanpåse.
 
Obs. kolan blir mjuk när den är rumstempererad och ska förvaras i kylskåp.
 
Kardemummakola - Baka Sockerfritt
 
Kardemummakola - Baka Sockerfritt
 
2 h 55 m
Inga röster än
Kategorier: Julrecept, Sockerfritt godis
Portioner: 16 stycken
Författare: Baka Sockerfritt

Utrustning

Ingredienser 

Instruktioner

  • Lägg alla ingredienser i en kastrull (gärna vid/stor omkrets) och koka upp.
  • Sjud under i ca 50 minuter eller något mer, rör om då och då. Smeten ska vara tjock och trögflytande.
  • Klä en liten form med bakplåtspapper och häll i kolan.
  • Låt stelna i kylskåp under ett par timmar.
  • Skär i bitar av önskad storlek. Förvara i kylskåp.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!