Hoppa till innehåll

Kardemummakola

          Jag hade en period för ett par månader sedan då jag bakade massor av olika sorters kolor. Så gott, och lätt att variera! Bland annat bakade jag chokladkola och.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Kardemummakola - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
 
Jag hade en period för ett par månader sedan då jag bakade massor av olika sorters kolor. Så gott, och lätt att variera! Bland annat bakade jag chokladkola och saffranskola. Nu testade jag på att smaksätta smeten med kardemumma – en krydda som jag tycker passar fint tillsammans med just kolasmaken. Givetvis går kryddan att utesluta eller byta ut mot annan god smaksättning.
 
Ett tips om man gillar det är att strö lite flingsalt ovanpå. Det blir inte bara snyggt, utan blir en fin brytning mot det söta (tänk salted caramel). Snurra runt vaje kola med lite bakpltåspapper och du har ett urtjusigt godis att bjuda på! Tänk dock på att kolan blir mjuk när den är rumstempererad och ska förvaras i kylskåp.
 
 
 
Kardemummakola - Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Kardemummakola – 8 stycken

50 gram smör
1 ½ dl visgrädde
3/4 dl fibersirap gold
3 krm kardemumma 

Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka upp. Sjud under i ca 50 minuter eller något mer, rör om då och då. Smeten ska vara tjock och trögflytande. Klä en liten form med bakplåtspapper och häll i kolan. Låt stelna i kylskåp under ett par timmar. Skär i bitar av önskad storlek. Förvara i kylskåp.

 

 
 
 

Kardemummakola - Baka Sockerfritt
 
Kardemummakola - Baka Sockerfritt
 
Kardemummakola - Baka Sockerfritt
 
Kardemummakola - Baka Sockerfritt