Kardemummamuffinssemlor
Semlor fast i muffinsformat! Eller är det muffins i en semlevariant? Hur som helst är de goda, och extra lätta att göra, eftersom "degen" bra är en vanlig smet... Läs mer

45 minuter
Kategorier: Cupcakes & Muffins, Low carb/LCHF, Semlor
Portioner: 4 stycken
Ingredienser
Semelsmet:
- 30 gram smör
- 2 ägg
- 3 msk grädde
- 1 dl mandelmjöl
- 2 msk pofiber
- 1 ½ msk kokosmjöl
- ca 2 ½ msk sötströ
- 1 ½ krm kardemumma
- 1 krm vaniljpulver
- 2 tsk bakpulver
Mandelmassa:
- 1 dl mandelmjöl
- 2 msk äggvita
- 2 -3 tsk sötströ
- 2 droppar bittermanelarom
- ½ krm vaniljpulver
Fyllning:
Instruktioner
- Semelsmet:, Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret.
- Fördela smeten i fyra muffinbsformar. Grädda mitt i ugnen i ca 15-17 minuter
- Mandelmassa:, Blanda ingredienserna noga
- Skär av toppen av muffinsen och gör gropar i bottendelen (alternativt gör en grop direkt i muffinsen).
- Lägg inkråmet bland mandelmassefyllningen och blanda. Fördela mandelfyllningen i groparna
- Fyllning, Toppa med vispgrädde.
- Lägg på locket och pudra gärna på florsötning!
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!