Hoppa till innehåll

Kardemummascones

Den här veckan känns bra märklig med en ledig tisdag, och en onsdag som jag knappt vet var den tog vägen. Även om jag hade mycket att göra under gårdagen, blev det aldrig för mycket, så.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Den här veckan känns bra märklig med en ledig tisdag, och en onsdag som jag knappt vet var den tog vägen. Även om jag hade mycket att göra under gårdagen, blev det aldrig för mycket, så dagen bara flög iväg på ett behagligt sätt. Dessutom träffade jag min “bloggvän” Maria på rasten, och vi pratade blogg, projekt och drömmar. Underbart!
 
Nu var det länge sedan det var helg, men jag tänkte bjuda på ett brödrecept som jag gjorde i helgen som var. Det är ett recept på scones, vilka är perfekta att äta en lugn söndagmorgon, med smör och ost på. Dessutom är de smaksatta med lite kardemumma. Kanske något att baka till helgen som kommer?
 
 
Kardemummascones - Baka Sockerfritt
 

Kardemummascones 3 stycken

1 ägg
1 msk olja
2 msk gräddfil
½ dl havregryn
2 msk pofiber
2 msk mandelmjöl
1 msk kokomjöl
1 tsk bakpulver
1 ½ krm kardemumma
½-1 krm salt
ev. 2 krm sötströ

Sätt ugnen på 150 grader. Mixa samman ägg och havregryn, så grynen mals sönder. Tillsätt resterande ingredienser och blanda. Forma tre bollar av smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter, tills scones blivit fasta.

Kardemummascones - Baka Sockerfritt