Kardemummasemlor
Ritkgit goda semlor smaksatta med lite kardemumma! Semlorna blir ganska små, så gör gärna dubbel sats. Platta heller inte ut bullarna, utan försök få dom så runda som.. Läs mer

45 minuter
Kategorier: Low carb/LCHF, Semlor
Portioner: 3 små semlor
Ingredienser
Bullar:
Mandelmassa:
- ½ dl mandelmjöl
- 1 tsk sötströ
- ½ msk äggvita
- 1 droppe bittermandelarom
Fyllning:
Instruktioner
- Bullar, Sätt ugnen på 150 grader. Smält smöret och vispa ägget pösigt.
- Rör ner alla ingrediense försiktigt i det uppvispade ägget. Låt degen stå i ca 10 minuter
- Forma tre runda bullar av degen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 15-17 minuter. Låt svalna
- Mandelmassa, Blanda ingredienserna noga
- Skär av toppen av bullarna och gör gropar i bottendelen. Lägg inkråmet bland mandelmassefyllningen och blanda
- Klicka mandelfyllningen i groparna
- Fyllning, Toppa med vispgrädde
- Lägg på locket och pudra gärna på florsötning!
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!