Kardemummasmulpaj med rabarber
Eftersom sommaren är rabarberns högtid känns det mer än väl passande att baka en massa härliga och fräscha bakverk med detta! Här ser ni en lättgjord smulpaj (vilket de flesta smulpajer.. Läs mer
Eftersom sommaren är rabarberns högtid känns det mer än väl passande att baka en massa härliga och fräscha bakverk med detta! Här ser ni en lättgjord smulpaj (vilket de flesta smulpajer förstås är). Fantastiskt god är den dessutom! Den syrliga rabarbern hade ändå en mjuk smak och passade fint med kardemummasmuldegen.
Kardemummasmulpaj med rabarber – 1 till 2 portioner
80-100 gram rabarber
15 gram smör
10 gram rostade hasselnötter utan skal
½ dl mandelmjöl
2 msk riven kokos
1 msk + 1 tsk sötningsströ
2 krm kardemumma
Sätt ugnen på 175 grader. Skala rabarber, skär i skivor, blanda med ca 1 tsk sötströ och lägg i bottnen av en liten pajform (ca 14 cm i diameter). Hacka hasselnötter (går bra med annan nöt eller mandel) och blanda övriga ingredienser och fördela över rabarbern. Grädda mitt i ugnen i ca 15-18 minuter.
Servera gärna med löst vispad grädde som smaksatts med vanilj!