Hoppa till innehåll

Kardemummasmulpaj med rabarber

Eftersom sommaren är rabarberns högtid känns det mer än väl passande att baka en massa härliga och fräscha bakverk med detta! Här ser ni en lättgjord smulpaj (vilket de flesta smulpajer.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Eftersom sommaren är rabarberns högtid känns det mer än väl passande att baka en massa härliga och fräscha bakverk med detta! Här ser ni en lättgjord smulpaj (vilket de flesta smulpajer förstås är). Fantastiskt god är den dessutom! Den syrliga rabarbern hade ändå en mjuk smak och passade fint med kardemummasmuldegen.  

Smulpajen serveras exempelvis med lättvispad grädde smaksatt med lite vanilj. Den som vill sötar grädden lite. Det går givetvis bra att öka mängden ingredienser för att göra en större paj i en större form! 
 
 
 

Kardemummasmulpaj med rabarber - Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Kardemummasmulpaj med rabarber – 1 till 2 portioner

80-100 gram rabarber
15 gram smör
10 gram rostade hasselnötter utan skal
½ dl mandelmjöl
2 msk riven kokos
1 msk + 1 tsk sötningsströ
2 krm kardemumma


Sätt ugnen på 175 grader. Skala rabarber, skär i skivor, blanda med ca 1 tsk sötströ och lägg i bottnen av en liten pajform (ca 14 cm i diameter). Hacka hasselnötter (går bra med annan nöt eller mandel) och blanda övriga ingredienser och fördela över rabarbern. Grädda mitt i ugnen i ca 15-18 minuter.

Servera gärna med löst vispad grädde som smaksatts med vanilj!

 
 
 
 

Kardemummasmulpaj med rabarber - Baka Sockerfritt
 
Kardemummasmulpaj med rabarber - Baka Sockerfritt