Hoppa till innehåll

Kardemummatoppar (kokostoppar)

      Jag tycker att kokostoppar är en så perfekt liten godbit att bjuda på till fikat! Det är en riktig klassiker! Dessa kokostoppar blir härligt saftiga och har en passande.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Kardemummatoppar (kokostoppar) - Baka Sockerfritt
 
 
 
Jag tycker att kokostoppar är en så perfekt liten godbit att bjuda på till fikat! Det är en riktig klassiker! Dessa kokostoppar blir härligt saftiga och har en passande smak av kardemumma. Dessutom tycker jag de blir extra lyxiga då de även är doppade i smält choklad (går såklart att utesluta för den som vill). Ett perfekt recept att spara till påskbakandet om ni frågar mig!

Tips: Om man inte har sukrin melis går det säkerligen bra att byta ut mot ½-1 msk vanlig sockerersättning.

 

Kardemummatoppar (kokostoppar) - Baka Sockerfritt
 

 

Kardemummatoppar – 8 stycken

1 ägg
20 gram smör
2 ½ dl riven kokos
2 msk grädde
1 – 1 ½ msk sukrin melis
1 msk fibersirap clear
1 ½ krm kardemumma, malen

50 gram choklad, utan tillsatt socker

Sätt ugnen på 150 grader. Koka upp smör, fibersirap och grädde och låt sjuda under fem minuter. Vispa upp ägget något. Mixas kokos till en mer finmalen konstisens med en mixer under några sekunder. Blanda alla ingredienser med varandra. Forma toppar av massan på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 18-20 minuter, eller tills kokostopparna är fasta och börjar ta färg. Se noga till att de inte bränns (och lägg i så fall över en bit folie). Låt svalna.

Smält choklad försiktigt, tillsätt eventuellt lite olja för att få den mer lätthanterlig. Doppa botten av varje kokostopp och låt stelna på bakplåtspapper.

 

 

Kardemummatoppar (kokostoppar) - Baka Sockerfritt