Hoppa till innehåll

Kardemummatoppar

    Snart är det äntligen helg igen! Visserligen jobbar jag lite varje dag – oavsett vardag eller helg – men visst finns det något mysigt över helgen i alla fall. Denna.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Kardemummatoppar - Baka Sockerfritt

 

 

Snart är det äntligen helg igen! Visserligen jobbar jag lite varje dag – oavsett vardag eller helg – men visst finns det något mysigt över helgen i alla fall. Denna gång har vi en obokad helg. Mycket ovanligt och nästan lite märkligt. Vi hänger nog mest runt och leker, äter gott och… städar. Tråkigt att det där med städning ständigt återkommer.

Baka något gott vill jag också hinna med! Till dig som känner detsamma kan jag tipsa om mina kardemummatoppar, vilket är kokostoppar smaksatta med kardemumma. Väldigt gott måste jag säga! Kokostopparna är saftiga och dessutom doppade i smält choklad.

 
 
Kardemummatoppar - Baka Sockerfritt

 

Kardemummatoppar – 8 stycken

1 ägg
20 gram smör
2 ½ dl riven kokos
2 msk grädde
1 – 1 ½ msk sukrin melis
1 msk fibersirap clear
1 ½ krm kardemumma, malen

50 gram choklad, utan tillsatt socker

Sätt ugnen på 150 grader. Koka upp smör, fibersirap och grädde och låt sjuda under fem minuter. Vispa upp ägget något. Mixas kokos till en mer finmalen konstisens med en mixer under några sekunder. Blanda alla ingredienser med varandra. Forma toppar av massan på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 18-20 minuter, eller tills kokostopparna är fasta och börjar ta färg. Se noga till att de inte bränns, och lägg då över en bit folie. Låt svalna.

Smält choklad försiktigt, tillsätt eventuellt lite olja för att få den mer lätthanterlig. Doppa botten av varje kokostopp och låt stelna på bakplåtspapper.

 

 

 

Kardemummatoppar - Baka Sockerfritt