Hoppa till innehåll

Kärlekscookies

Igår tipsade jag om kärleksmums – ett bakverk jag tycker väldigt mycket om! Jag tycker om det så mycket att jag även har gjort en cookievariant på detta. Underbara och söta.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Igår tipsade jag om kärleksmums – ett bakverk jag tycker väldigt mycket om! Jag tycker om det så mycket att jag även har gjort en cookievariant på detta. Underbara och söta dubbelkakor! Först gör man små chokladcookies, vilka man toppar hälften med en kaffesmaksatt och krämig chokladkräm. Lite kokos på det och tryck fast en till kaka. Klart! Lite mer festligare än “vanliga” småkakor.  

Ps. I receptet har jag använt både mandelsmör och jordnötssmör i kombination för att få lagom mycket, enligt mig, jordnötssmörsmak (vilken ju kan vara ganska kraftig). Det går bra att välja bara en av mandelsmör eller jordnötssmör!

35 min (varav 10 i ugn)
Inga röster än
Kategorier: Low carb/LCHF, Småkakor
Portioner: 6 dubbla kakor
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Cookies:

Fyllning:

Instruktioner

Cookies

  • Sätt ugnen på 175 grader. Mixa samman alla ingredienser förutom mörk choklad noga.
  • Grovhacka choklad och rör ner med en sked
  • Rulla kakdegen till bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper och tryck ut till ca 1 cm tjocka kakor. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna helt

Fyllning

  • Smält smör och blanda noga med resterande ingredienser. Låt stelna/kallna och konsistensen är mjuk. Bred på undersidan av en kaka, strö på lite kokos och tryck fast en annan kaka.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!