Kärlekscookies
Igår tipsade jag om kärleksmums – ett bakverk jag tycker väldigt mycket om! Jag tycker om det så mycket att jag även har gjort en cookievariant på detta. Underbara och söta.. Läs mer
![](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2019/07/DSC_0758-scaled.jpg)
Igår tipsade jag om kärleksmums – ett bakverk jag tycker väldigt mycket om! Jag tycker om det så mycket att jag även har gjort en cookievariant på detta. Underbara och söta dubbelkakor! Först gör man små chokladcookies, vilka man toppar hälften med en kaffesmaksatt och krämig chokladkräm. Lite kokos på det och tryck fast en till kaka. Klart! Lite mer festligare än “vanliga” småkakor.
Ps. I receptet har jag använt både mandelsmör och jordnötssmör i kombination för att få lagom mycket, enligt mig, jordnötssmörsmak (vilken ju kan vara ganska kraftig). Det går bra att välja bara en av mandelsmör eller jordnötssmör!
![Kärlekscookies 1 Kärlekscookies, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2023/11/dsc_0756_5f3a574888e59d8c4e49fe13-219x300.jpg)
![Kärlekscookies 2 Kärlekscookies, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2023/11/dsc_0778_5f3a5735e087c3512a2ea3d5-300x201.jpg)
![Kärlekscookies 3 Kärlekscookies, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2023/11/dsc_0765_5f3a57029606ee591a3b9f55-300x201.jpg)
Ingredienser
Cookies:
- 2 st ägg
- 40 gram mörk choklad
- 1 dl mandelsmör
- 1 dl jordnötssmör osötat
- 4 msk kakao
- 4 msk sockerersättning
- 1 msk vatten
- 1 tsk bakpulver
- 2 krm vaniljpulver
Fyllning:
- 70 gram mascarpone
- 40 gram smör
- 1 msk kakao
- 1 msk sockerersättning
- 1 msk starkt kaffe gärna espresso
- riven kokos
Instruktioner
Cookies
- Sätt ugnen på 175 grader. Mixa samman alla ingredienser förutom mörk choklad noga.
- Grovhacka choklad och rör ner med en sked
- Rulla kakdegen till bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper och tryck ut till ca 1 cm tjocka kakor. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna helt
Fyllning
- Smält smör och blanda noga med resterande ingredienser. Låt stelna/kallna och konsistensen är mjuk. Bred på undersidan av en kaka, strö på lite kokos och tryck fast en annan kaka.