Kärleksmums - men i form av småkakor!
35 min (varav 10 i ugn)
Portioner: 6 dubbla kakor
Ingredienser
Cookies:
- 2 ägg
- 40 gram mörk choklad
- utan tillsatt socker
- 1 dl mandelsmör
- 1 dl jordnötssmör osötat
- 4 msk kakao
- 4 msk sockerersättning
- 1 msk vatten
- 1 tsk bakpulver
- 2 krm vaniljpulver
Fyllning:
- 70 gram mascarpone
- 40 gram smör
- 1 msk kakao
- 1 msk sockerersättning
- 1 msk starkt kaffe gärna espresso
- riven kokos
Instruktioner
- Cookies
- Sätt ugnen på 175 grader. Mixa samman alla ingredienser förutom mörk choklad noga.
- Grovhacka choklad och rör ner med en sked
- Rulla kakdegen till bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper och tryck ut till ca 1 cm tjocka kakor. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna helt
- Fyllning
- Smält smör och blanda noga med resterande ingredienser. Låt stelna/kallna och konsistensen är mjuk. Bred på undersidan av en kaka, strö på lite kokos och tryck fast en annan kaka.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!