Kikärtssnack – rostade kikärtor
Då jag har en fullspäckad vecka, valde jag att idag träna på min lunch. Lite stressigt, inte fullt lika lång träning, men tidseffektivt! Valde att jobba lite längre idag, eftersom rasten blev.. Läs mer

Då jag har en fullspäckad vecka, valde jag att idag träna på min lunch. Lite stressigt, inte fullt lika lång träning, men tidseffektivt! Valde att jobba lite längre idag, eftersom rasten blev så pass lång. Men nu är jag hemkommen och kan blogga! Samt baka förstås. Jag har massor av bakverk att baka till morgondagens fest! vad jag bakar får ni se lite senare…
Igår lade jag ju upp ett recept på en brownie med kikärtor. Använder man sig utav ett vanlig paket med kokta kikärtor, blir det ju dock lite över. Vad gjorde jag åt detta då? Jag vill ju inte direkt slänga mat! Lösningen blev rostade kikärtor, a.k.a. kikärtssnack! Hur enkelt och gott som helst! Jag blandade bara de sköljda kikärtorna med olja (raps) och smaksatt flingsalt innan de åkta i ugnen. Jag skulle rekommendera att man äter kikärtorna på direkten (eller i varje fall under samma dag), då de annars mjuknar.

Kikärtssnack
150 gram kikärtor
1 msk olja
½ – 1 tsk flingsalt (gärna med smak)
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda kikärtor med olja och salt. Lägg kikärtorna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda först i mitten av ugnen i ca 30 minuter, och sänk därefter värmen till ca 125 grader och grädda i 30-45 minuter till, tills kikärtorna blir knapriga! Rör om då och då!