Hoppa till innehåll

Kladdig Banankaka (vegansk)

Jag tycker det är roligt att experimentera med olika slags bakverk, och vill att det ska finnas recept här inne för alla som vill äta utan gluten och tillsatt socker – oavsett om man vill.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Jag tycker det är roligt att experimentera med olika slags bakverk, och vill att det ska finnas recept här inne för alla som vill äta utan gluten och tillsatt socker – oavsett om man vill äta lowcarb, bara använda frukt som sötning, inte tål nötter/mjölkprodukter/ägg etc. Jag har senaste tiden gjort en hel del veganska recept, och så är även detta.

Här nedan visar jag en kladdig banankaka som jag smaksatt med lite kanel. Extra gott tycker jag att det blir med chokladbitar i kakan (dubbelkolla att chokladen är vegansk). Istället för ägg som annars gör att bakverk binds ihop, har jag använt kikärtsspad. Jag har använt mig utav det i min bakning flera gånger förut, och med gott resultat (se gärna min veganska kladdkaka och brownie). Banankakan smakar alltså inte kikärtor. Det går säkerligen att byta ut kikärtsspadet mot 1 ägg (jag har dock inte testat), men konsistensen tror jag inte blir lika kladdig.

Kika gärna in mitt veganska tema för fler veganska recept! 

 

 

Kladdig Banankaka (vegansk) - Baka Sockerfritt

 

 

Kladdig Banankaka (vegansk)

60 gram banan
1 dl mandelmjöl
½ dl kikärtsspad
1 ½ msk havremjöl
1 msk sötströ
1 msk kokosolja
½ tsk bakpulver
ca 2 krm kanel
1 krm vaniljpulver
ev. lite grovhackad choklad

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa kikärtsspad pösigt med elvisp i någon minut. Smält kokosoljan, och mosa banan. Blanda alla torra ingredienser och rör ner i det uppvispade kikärtsspadet tillsammans med olja och banan. Tillsätt gärna lite grovhackad choklad. Fördela smeten i en smord och mjölad 12-cm springform. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

 

 

Kladdig Banankaka (vegansk) - Baka Sockerfritt
 
Kladdig Banankaka (vegansk) - Baka Sockerfritt
 

Kladdig Banankaka (vegansk) - Baka Sockerfritt
 
Kladdig Banankaka (vegansk) - Baka Sockerfritt