Kladdig chokladkaka med chokladfrosting
God, kladdig och riktigt lyxig chokladkaka som är toppad med ett lager krämig chokladfrosting! Förutom att vara både glutenfri och utan tillsatt socker är den även mejeirfri. Givetvis går det.. Läs mer

35 minuter
Kategorier: Baka med frukt, Choklad, GI, Mejerifritt
Portioner: 3 -4 bitar
Ingredienser
Chokladkaka:
- 1 ägg
- 50 gram sötpotatis
- 1 dl mandelmjöl
- ½ dl havremjöl
- 3 msk kakao
- 3 msk sockerersättning
- 2 msk kokosolja
- 1 msk vatten
- 2/3 tsk bakpulver
- 1 krm vaniljpulver
Frosting:
- 65 gram färska dadlar
- urkärnade
- ½ avokado
- 1 ½ msk kakao
Instruktioner
- Chokladkaka
- Sätt ugnen på 175 grader. Skala sötpotatis, skär i mindre bitar och koka mjuka.
- Mixa samman alla ingredienser med en stavmixer.
- Smörj och ”bröa” en 12-cm springform och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 12-14 minuter
- Frosting
- Mixa samman alla ingredienser. Bred ovanpå chokladkakan. Toppa eventuellt med exempelvis grovhackad choklad och riven kokos.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!