Kladdig chokladkaka med chokladfrosting
Den kladdigaste och härligaste av chokladkakor finner ni här. Fantastiskt god och riktigt lyxig med ett lager krämig chokladfrosting! Förutom att vara både glutenfri.. Läs mer



Kladdig chokladkaka med chokladfrosting
Chokladkaka:
1 ägg
50 gram sötpotatis
1 dl mandelmjöl
½ dl havremjöl
3 msk kakao
3 msk sockerersättning
2 msk kokosolja
1 msk vatten
2/3 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
Frosting:
65 gram färska dadlar, urkärnade
½ avokado
1 ½ msk kakao
Chokladkaka
Sätt ugnen på 175 grader. Skala sötpotatis, skär i mindre bitar och koka mjuka. Mixa samman alla ingredienser med en stavmixer. Smörj och ”bröa” en 12-cm springform och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 12-14 minuter.
Frosting
Mixa samman alla ingredienser. Bred ovanpå chokladkakan. Toppa eventuellt med exempelvis grovhackad choklad och riven kokos.


