Hoppa till innehåll

Kladdiga hallonmuffins utan tillsatt socker

      Hösttider är baktider – am I right or am I right? Idag vill jag tipsa om ljuvligt ljuvliga och fräscha hallonmuffins. Muffinsen har en relativt netral bas av Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Kladdiga hallonmuffins utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
 
 

Hösttider är baktider – am I right or am I right? Idag vill jag tipsa om ljuvligt ljuvliga och fräscha hallonmuffins. Muffinsen har en relativt netral bas av mandel smaksatt med vanilj och konistsensen är lite halvkladdiga innuti medan toppen är lite, lite spröd. Sa jag att dessa muffins var ljuvliga?

Om frysta hallon används bör de först tinas. Ett tips är dessutom att blanda hallonen med lite sötning för att få bort det sura (går givetvis att utesluta).

 Kladdiga hallonmuffins utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt

 

Hallonmuffins med mandel – 6 till 8 muffins

80 gram hallon
50 gram smör
2 ägg
2 dl mandelmjöl
1 dl vispgrädde/mellangrädde
3 msk sockerersättning
2 msk kokosmjöl
1 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret. Blanda alla torra ingredienser och blanda med äggen och grädde. Häll i smöret och rör om. Blanda gärna hallonen med lite extra sötning (1-2 tsk) och häll i smeten. Rör försiktigt. Fördela smeten i muffinsformar och grädda mitt i ugnen i ca 15 – 20 minuter.

 

 
Kladdiga hallonmuffins utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt