Kladdiga kladdkakan
Nu är det kladdkakedags! Fantastiskt gott, samtidigt som jag slipper den vanliga sockersöta kladdkakevarianten. Den här innehåller bland annat Läs mer

Nu är det kladdkakedags! Fantastiskt gott, samtidigt som jag slipper den vanliga sockersöta kladdkakevarianten. Den här innehåller bland annat avokado och fibersirap, vilka båda gör konsistensen på kakan härligt kletig. De har blivit något av mina två nya favoritingredienser när det kommer till bakning då de är riktigt användbara. Och goda! Jag rekommenderar varmt att baka denna kladdkaka. Själv äter jag den glatt med en klick vispad grädde. Mumma!

Kladdkaka med sukrin
1 ägg
70 gram avokado (ca ⅔ avokado)
½ dl mandelmjöl (Fettreducerad från Sukrin , men går bra med vanlig)
2 msk fibersirap clear
2 msk riven kokos
2 msk kakao
2 msk vatten
1 ½ msk sukrin
1 msk olja, neutral
Sätt ugnen på 175 grader. Mixa samman ägg och avokado (med stavmixer så att inga avokadobitar finns kvar). Rör ner resterande ingredienser och blanda noga. Fördela smeten i en smord och ”bröad” 12-cm springform. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter.


