Hoppa till innehåll

Kladdkaka i mugg

När man har mycket att göra, då är det ett stort plus om det man bakar går snabbt. Nu är visserligen det mest jag lägger upp här på bakasockerfritt lättbakat, men just detta recept går.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
När man har mycket att göra, då är det ett stort plus om det man bakar går snabbt. Nu är visserligen det mest jag lägger upp här på bakasockerfritt lättbakat, men just detta recept går extra snabbt! Anledningen är att den gräddas i mikron. 
 
Det ni ser här är alltså en kladdkaka med banan som görs i en mugg och som gräddas i mikrovågsugn. Smidigt, gott och hälsosamt. För att få till chokladsmaken använder jag främst choklad som smälts, men jag rekommenderar även att tillsätta lite extra kakao (och extra sötning) för en fylligare och kraftigare smak.
 
Jag valde att anväda en väldigt liten kopp för att det skulle bli snyggt på foto. Men för er som inte fotar kan jag tipsa om att inte ta den där pyttelilla kaffekoppen som kanske står i köksskåpet (då kan det hända att smeten åker över kanten). Kladdkakan är i sig mejerifri, men den serveras gärna med någon form av grädde (den som vill väljer mejerifritt alternativ).
 
 
 
 
Kladdkaka i mugg - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Kladdkaka i mugg – 1 portion

1 ägg
½ banan (ca 50 gram)
ca 40 gram steviachoklad, mörk
2 msk mandelmjöl 

Inget måste men rekommenderas:
1-2 tsk kakao
1-2 tsk sötströ/sukrin

Smält choklden. mixa samman detta med övriga ingredienser. Häll smeten i en portionsform/mugg. Värm i mikro i ca 1 minut. Serveras ljumen.

 

 

Kladdkaka i mugg - Baka Sockerfritt

Kladdkaka i mugg - Baka Sockerfritt
 
Kladdkaka i mugg - Baka Sockerfritt
 
Kladdkaka i mugg - Baka Sockerfritt