35 minuter
Kategorier: Kladdkaka, Low carb/LCHF
Portioner: 8 -10 portioner
Ingredienser
- 1 avokado
- 60 gram smör
- 3 ägg
- ¾ dl vispgrädde
- 3 ½ dl mandelmjöl
- 2 msk kokosmjöl
- 3 msk riven kokos
- 5 msk kakao
- 1 ½ -2 dl sötströ
- 1 ½ krm vaniljpulver
- ev. grovhackad choklad
- ev. nötter (ex. pecannötter
- hasselnötter
- valnötter)
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret
- Mosa avokadon och blanda detta med mandel- och kokosmjöl, sötning, vaniljpulver, kakao och riven kokos. Tillsätt eventuellt choklad och hackade nötter.
- Blanda i ägget, smöret och vispgrädden. Rör om tills allt blandat sig.
- Häll smeten i en smord och bröad form (med riven kokos) som är 24 centimeter i diameter. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i ca 20 minuter (kladdkakan ska fortfarande vara lite kladdig).
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!