Hoppa till innehåll

Kladdkaka med avokado

Jag har använt mig av kombinationen avokado och choklad i ett flertal bakverk.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag har använt mig av kombinationen avokado och choklad i ett flertal bakverk nu (både i desserter så som chokladmousse, och mjuka kakor), och det blir alltid underbart gott! Jag gjorde en stor kladdkaka (dvs. i en 24-cm form), men bytte ut lite smör mot en avokado. En avokado är ganska lite i en så pass stor kaka, och kakan smakar heller absolut inte avokado! Men kakan blir i varje fall mycket god, kladdig och krämig på samma gång och riktigt smälter i munnen! Den passar utmärkt med till exempel vispad grädde!
 
I natt var det problem på “sovfronten”. Jag och Artur är kattvakt förtillfället (jag hoppas inte min allergi slår tillbaka med full kraft), men problemet var att Gusten, som katten heter, inte ville sova speciellt mycket! Vid tretiden blev det ett himla jamande, och vid fem åkte öronpropparna in. Det ledde dessvärre till att jag hörde mitt hjärta dunka, men efter bara någon halvtimme kunde jag äntligen få ett par timmar sömn till! I natt åker nog öronpropparna in mycket, mycket tidigare. Det lär nog dessutom bli en tidig kväll för min del, jag som är van vid absolut minst sju timmars sömn!
 
 
Kladdkaka med avokado - Baka Sockerfritt
 

Kladdkaka med avokado

1 avokado
60 gram smör
3 ägg
¾ dl vispgrädde
3 ½ dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
3 msk riven kokos
5 msk kakao
1 ½ -2 dl söt strö
1 ½ krm vaniljpulver
ev.  grovhackad choklad
ev. nötter (ex. pecannötter, hasselnötter, valnötter)

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Mosa avokadon och blanda detta med mandel- och kokosmjöl, sötning, vaniljpulver, kakao och riven kokos. Tillsätt eventuellt choklad och hackade nötter. Blanda i ägget, smöret och vispgrädden. Rör om tills allt blandat sig. Häll smeten i en smord och bröad form (med riven kokos) som är 24 centimeter i diameter. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i ca 20 minuter (kladdkakan ska fortfarande vara lite kladdig). Kladdkakan serveras med fördel dagen efter tillsammans med en klick grädde eller glass!

Kladdkaka med avokado - Baka Sockerfritt