Kladdkaka med brynt smör
Härlig kladdkaka med brynt smör! Konsistensen hårdnar i kyla och blir som godast när den är rumstempererad eller ljumen. OCH i vanlig ordning tycker jag att en bit kladdkaka görs sig absolut bäst med en klick vispad grädde eller vaniljglass.

15 minuter + tid i ugn
Portioner: 8 bitar
Ingredienser
- 2 ägg
- 125 gram smör
- 2 - 2 1/3 dl sockerersättning Use Like Sugar
- 1 ½ dl potatismjöl
- 4 msk kakao
- ½ dl kokosmjöl
- 2 krm vaniljpulver
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 gram. Bryn smör tills det bildas bruna prickar.
- Blanda alla torra ingredienser och rör ner ägg och brynt smör.
- Sätt en bit bakplåtspapper i botten av en 20-cm springform och smöra och mjöla botten och kanter. Fördela i smeten och grädda mitt i ugnen i ca 18 minuter (konsistensen ska fortfarande vara kladdig när den tas ur).
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!