Hoppa till innehåll
Open navigation

Kladdkaka med brynt smör

Härlig kladdkaka med brynt smör! Konsistensen hårdnar i kyla och blir som godast när den är rumstempererad eller ljumen. OCH i vanlig ordning tycker jag att en bit kladdkaka görs sig absolut bäst med en klick vispad grädde eller vaniljglass.

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
15 minuter + tid i ugn
Inga röster än
Kategorier: Kladdkaka
Portioner: 8 bitar
Författare: admin

Ingredienser 

  • 2 ägg
  • 125 gram smör
  • 2 - 2 1/3 dl sockerersättning Use Like Sugar
  • 1 ½ dl potatismjöl
  • 4 msk kakao
  • ½ dl kokosmjöl
  • 2 krm vaniljpulver

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 gram. Bryn smör tills det bildas bruna prickar.
  • Blanda alla torra ingredienser och rör ner ägg och brynt smör.
  • Sätt en bit bakplåtspapper i botten av en 20-cm springform och smöra och mjöla botten och kanter. Fördela i smeten och grädda mitt i ugnen i ca 18 minuter (konsistensen ska fortfarande vara kladdig när den tas ur).
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!