Hoppa till innehåll

Kladdkaka med brynt smör, utan tillsatt socker

      Kladdkakans dag är en av mina favorit-matdagar och den infaller rätt snart – på lördag om en och en halv vecka (7/11)! Inför denna härliga dag rekommenderar jag alla.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Kladdkaka med brynt smör, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
 
 
Kladdkakans dag är en av mina favorit-matdagar och den infaller rätt snart – på lördag om en och en halv vecka (7/11)! Inför denna härliga dag rekommenderar jag alla som gillar choklad (och som tycker om saker som är gott) att baka massor av kladdkakor. 
 
Ett tips på en kladdkaka att baka inför detta är min kladdkaka med brynt smör. Brynt smör kan man liksom ha i allt! Den kolaaktiga smaken passar väldigt bra att baka med – i glass, chokladpraliner och i olika slags bakverk. Konsistensen på kladdkakan hårdnar i kyla och blir därför som godast när den är rumstempererad eller ljumen. OCH i vanlig ordning tycker jag att en bit kladdkaka görs sig absolut bäst med en klick vispad grädde eller vaniljglass.
 
 

Kladdkaka med brynt smör, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
 

Kladdkaka med brynt smör – 8 bitar

2 ägg
125 gram smör
2 – 2 1/3 dl sockerersättning (Use Like Sugar)
1 ½ dl potatismjöl
4 msk kakao
½ dl kokosmjöl
2 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 gram. Bryn smör tills det bildas bruna prickar. Blanda alla torra ingredienser och rör ner ägg och brynt smör. Sätt en bit bakplåtspapper i botten av en 20-cm springform och smöra och mjöla botten och kanter. Fördela i smeten och grädda mitt i ugnen i ca 18 minuter (konsistensen ska fortfarande vara kladdig när den tas ur).

 
 
Kladdkaka med brynt smör, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
Kladdkaka med brynt smör, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt